top of page

Verkoopprijs Klaverjas boek inclusief verzendkosten | Binnen twee werkdagen verstuurd | Cadeau tip!

Home

Klaverjassen, volgens het boekje

Jarenlang werd bij onze klaverjaspartijtjes beweerd dat een bepaal spel al dan niet "volgens het boekje" was gespeeld. Ondanks een intensieve speurtocht kon ik geen boeken vinden waarin de conventies zoals wij ze spelen ook maar enigszins beschreven stonden. Klaverjassen, volgens het boekje is geschreven om dit gat in de klaverjasliteratuur te vullen. 

Klaverjasliteratuur

Ondanks de enorme doelgroep (miljoenen Nederlanders kunnen klaverjassen) is het aantal publicaties over klaverjassen bedroevend laag. Niet meer dan een handvol auteurs hebben de moed opgebracht één en ander op papier te zetten. Vergeleken met anderen denksporten als dammen, schaken en bridge is dit aantal te verwaarlozen. 

Op zich een vreemde zaak waar ik geen verklaring voor heb. Misschien wordt het spel als te simpel gezien, en wordt een boekje met de regels en het wedstrijdreglement als voldoende beschouwd. Over de literatuur die wel verschenen is kunnen we kort zijn. Een beschrijving van de beginselen en de spelregels is er vaak wel in te vinden, maar informatie over technieken en systemen is vaak gebrekkig of ronduit verkeerd. 

Veel plezier met het lezen over het spelletje klaverjassen in het klaverjas boek! 

Boekenwinkel-2.png
bottom of page